Національна школа суддів України

Психологія діяльності та професійна етика працівників апарату суду

5 грудня 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з територіальним управлінням Кіровоградської області проводить підготовку керівників апаратів місцевих загальних судів Кіровоградської області на тему: “Психологія діяльності і професійна етика працівників апарату суду”.

Для проходження підготовки прибуло 23 керівники апаратів місцевих загальних судів Кіровоградської області.

Вітальними словами підготовку відкрили голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний та провідний спеціаліст Дніпропетровського регіонального відділення Оксана Дьогтєва.

Для проведення підготовки запрошено викладача кафедри соціально-психологічних дисциплін Міжрегіональної академії управління персоналом Наталю Спаську.

Під час підготовки керівники апаратів судів ознайомляться із впливом психологічних та суспільних факторів на здійснення судочинства в судах, а також із засобами оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

Окрім того, слухачі обговорять поведінку керівників апаратів судів у спілкуванні зі сторонами, які не обізнані з особливостями процесуального законодавства, розглянуть етичні основи судової діяльності і професійної етики керівників апаратів судів та вивчать шляхи вирішення і попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням (директор – Алла Баштанник) спільно з територіальним управлінням Кіровоградської області (начальник – Григорій Дрок).