Національна школа суддів України

Психологія поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами

19-23 вересня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України у Господарському суді Львівської області, проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Вітальними словами підготовку  відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Львівського окружного адміністративного суду: Роксолану Качур, Ростислава Москаля та Володимира Кравчука - доктора юридичних наук, професора; суддів Господарського суду Львівської області Ростислава Матвіїва, Тараса Фартушка, Василя Трускавецького, кандидатів наук - Тараса Рима та Петра Манюка; заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Марію Коник; доцента кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидата юридичних наук Тамару Дудаш та спеціаліста по соціальній роботі Громадської організації “Центр “Жіночі перспективи” Кальбус Олену.

Під час підготовки слухачами вивчатимуться етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду, засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

Серед запропонованих до обговорення і питання щодо антикорупційного законодавства: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні, огляд Законів України “Про запобігання корупції” та “Про національне антикорупційне бюро України”, тлумачення норм антикорупційного законодавства, запобігання та виявлення корупційних правопорушень.

У програму підготовки включені також питання доказів та доказування в господарському судочинстві, питання формалізації електронних доказів у господарському процесі.

Секретарям судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів буде проведено заняття  щодо права на справедливий суд у світлі статті 6 Європейської конвенції з прав людини та захисту права власності в Україні у світлі ст. 1 Першого протоколу Конвенції.

Програмою підготовки працівників апаратів судів передбачено проведення заняття із  українського ділового мовлення та мистецтва правового письма.

У ході проведення навчання використовуватимуться  інтерактивні методи навчання, зокрема,  інтерактивні лекції, дискусії,  робота в малих групах, робота з фліп-чартами.