Національна школа суддів України

Реалізуємо потреби у підготовці викладачів

20 -  21 грудня 2018 року у приміщенні Національної школи суддів України проводився методологічний тренінг для викладачів на тему: Методика підготовки та проведення тренінгів у НШСУ.

Викладачами (тренерами) на цьому тренінгу були працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, Ольга Булейко, Тамара Закревська, Юлія Герус, Юлія Блінова, провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова. та суддя Октябрського районного суду міста Полтави Олена Шевська.

Національна школа суддів України, розуміючи, яку важливу роль у процесі навчання відіграє викладач (тренер), створила тренінг, який сприяє єдиному підходу до викладання для суддів. Учасники опанували інтерактивні методи викладання та ознайомились з особливостями підготовки й проведення тренінгів, спираючись не лише на методологічні аспекти викладання, а й на психологічні особливості роботи з аудиторією.

 У ході тренінгу були досліджені окремі методи викладання, окреслено помилки в роботі з аудиторією та шляхи їх вирішення для покращення якості викладання. Учасники залишили яскраві відгуки про тренінг, його корисність і практичну спрямованість, та підкреслили, що такий тренінг не лише допомагає структурувати знання, а й сформувати викладацькі навички, полегшити вирішення складних ситуацій, що можуть виникати в аудиторії, подолати внутрішні перешкоди, зокрема, страх перед незнайомою аудиторією.

У 2018 році відділом підготовки викладачів (тренерів) було підготовлено 130 викладачів, які в подальшому будуть удосконалювати свою викладацьку майстерність під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та підготовки суддів.