Національна школа суддів України

Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики

14 листопада 2014 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Центром комерційного права за фінансової підтримки USAID проводили періодичне навчання суддів місцевих та апеляційних господарських судів з метою підвищення рівня кваліфікації  на семінарі на тему: “Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики”.

У семінарі взяли участь 15 суддів господарських судів Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей, 6 суддів Дніпропетровського та Одеського апеляційних господарських судів, а також суддя  Кіровського районного суду міста Донецька.

Вітальними словами семінар відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник, в. о. голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду Іван Науменко та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська.

Для проведення семінару викладачами було запрошено суддю Вищого господарського суду України Ірину Панову, суддю, заступника голови господарського суду Дніпропетровської області Ніну Камшу, директора Центру комерційного права Валентину Данішевську, головного експерта із правознавства Центру комерційного права Юрія Попова, головного спеціаліста відділу координації роботи територіальних органів та інформаційно-аналітичної роботи Департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Галину Серпутько та директора ТБ “Електронні торги” Ірину Сербіну.

Під час семінару були розглянуті деякі практичні аспекти та проблемні питання застосування законодавства про банкрутство, що виникають на стадії порушення провадження у справі про банкрутство та при реалізації майна боржника.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Центром комерційного права (директор – Валентина Данішевська).