Національна школа суддів України

Резистентність до стресу у професійній діяльності секретарів судового засідання

4–6 листопада 2019 року в  місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних (окружних)  та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та
міста Києва.

Вітальною промовою захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

У перший день підготовки психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова провела для учасників інтерактивні заняття, мета яких – опанування комплексу вправ та методик, що допоможуть зберегти емоційну цілісність працівника апарату суду та дозволять виявляти стресостійкість у будь-яких умовах роботи, зокрема, під час виникнення конфліктних ситуацій. Викладачка поділилася з аудиторією ефективними та дієвими порадами щодо побудови балансної моделі життя, застосування навичок саморегуляції для адаптації до діяльності працівника суду. Окрему увагу було приділено обговоренню методів профілактики і шляхів подолання професійного вигорання.

Надзвичайно цікавими та корисними будуть заняття судді Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко щодо основ тайм-менеджменту для працівників суду, правил та методів ефективного використання робочого часу, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку. Викладачка окреслить та подискутує з учасниками на тему етики поведінки працівників суду як у професійній діяльності, так і поза межами судової установи.

Разом із  головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Оксаною Кабиш слухачі навчаться мистецтву правового письма та процесуального документування, нових стандартів судово-процесуального документування, дізнаються про зміни і доповнення до нового Українського правопису.

Про особливості застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, види фінансового контролю у сфері запобігання корупції, алгоритм заповнення декларацій та відповідальність за окремі правопорушення у сфері корупції присутнім розповість  професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на свої запитання від досвідчених викладачів та тренерів.