Національна школа суддів України

Результати співпраці НШСУ та проєкту ЄС “ПРАВО-Justice”

26 січня 2022 року в Києві начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та заступниця начальниці Вікторія Семенюк зустрілася з експертом незалежної оціночної місії першої фази проєкту ЄС “ПРАВО-Justice” Матьязом Саловеном.

Предметом зустрічі було обговорення результатів співробітництва Національної школи суддів України та проєкту ЄС “ПРАВО-Justice” за 2018–2021 роки його діяльності в Україні.

У ході зустрічі представники НШСУ детально поінформували експерта про досягнуті результати спільної діяльності у межах проєкту ЄС “ПРАВО-Justice”, про основні напрямки та реалізовані ініціативи в рамках співробітництва. Була особливо відмічена взаємодія з міжнародними експертами проєкту щодо становлення та розвитку системи наставництва/коучингу під час проходження кандидатами на посаду судді стажувань в судах та перспективи розвитку цієї діяльності з урахуванням потреби менторської підтримки професійного становлення нових суддів в перші роки їх призначення на посаду. Також була приділена увага детальному обговоренню навчального компоненту співпраці для підвищення знань та навичок представників української судової системи.

Для експерта оціночної місії були окреслені основні пропозиції НШСУ щодо взаємодії в рамках нової фази проєкту ЄС “ПРАВО-Justice”, який вже розпочав свою діяльність.