Національна школа суддів України

Рік після інноваційної спецпідготовки

24 травня 2019 року Національна школа суддів України видала свідоцтва встановленого зразка 371 майбутньому судді. Усі вони успішно завершили спеціальну підготовку, що здійснювалася із  27 серпня 2018 року.

Національна школа суддів України тримає в полі зору продовження процесу досягнення своїми випускниками професійної мети та вірить у його успішність.

26 травня 2020 року проректор Володимир Мазурок провів чергову онлайн нараду з усіма працівниками відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Проведення нарад у такому форматі в період карантину дає можливість усім її учасникам та учасницям пізнати нові можливості сучасних технологій та оцінити їх ефективність.

На початку наради Володимир Мазурок звернув увагу на особливості продовження роботи відділу спеціальної підготовки, як і всієї установи, у період карантину, пов’язаного з підвищеними ризиками поширення епідеміологічної ситуації у зв’язку з коронавірусом COVID-19.

У ході наради заступниця керівника відділу Діана Сніцаренко доповіла про результати   проведення вебінару для суддів–наставників: “Передача суддівського досвіду: методологія та практика” та відзначила, що в ході зворотного зв’язку учасники та учасниці підтвердили його корисність, інтерактивність і безпосередність.

Світлана Нечипорук доповіла про стан виконання плану заходів щодо організації моніторингу результатів кваліфікаційного  іспиту та професійної діяльності судді та зазначила, що вже 1 червня 2020 року буде підготовлено перший звіт.

Як відбувається організація підготовки співробітників Служби судової охорони в період карантину та до його завершення, які нові курси необхідно розробити для проведення зазначеної підготовки та як виконується план удосконалення курсів для проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді – саме ці питання було обговорено в ході наради.

Необхідність дотримання правил карантину зумовлює багато робочого часу працівникам відділу проводити дистанційно. Але новітні інформаційні технології дозволяють їм виконувати свої статутні завдання гідно.