Національна школа суддів України

Рік роботи правосуддя: підсумки та завдання

19 лютого 2016 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь  у засіданні, присвяченому підсумкам роботи судів у 2015 році. Учасниками засідання були представники законодавчої та виконавчої влад, керівництво Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Національної школи суддів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації, голови та заступники голів апеляційних судів України.

Метою заходу було проаналізувати підсумки діяльності судів за минулий рік, напрацювати рекомендації покращення здійснення правосуддя в Україні та поінформувати про роботу судової влади громадянське суспільство.

У ході засідання були обговорені важливі моменти забезпечення здійснення судочинства у країні, проаналізовані  його статистичні дані, позитивні й негативні тенденції у правосудді.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у своєму виступі наголосив, що одним із основних викликів для судової системи є формування спроможності суддів відправляти правосуддя так, аби суспільство вважало його справедливим і довіряло суду. Саме тому суддівська освіта нині зорієнтована на забезпечення не лише кваліфікованості суддів, а й їх доброчесності й сумлінності.

Впевнений, що конституційна реформа правосуддя, подальші кроки реформ у судовій та суміжних сферах невдовзі стануть запорукою підвищення рівня якості здійснення судочинства та зростання довіри громадян до суду – резюмував Микола Оніщук.