Національна школа суддів України

Робоча зустріч представників країн східного партнерства у рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «CyberEast»

19-20 вересня у м. Брюсель проходить перша робоча зустріч представників країн східного партнерства у рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «CyberEast» (ґрунтується на досягненнях проекту Cybercrime@EaP, який діяв з 2011 року), що спрямований на виконання Будапештської конвенції про кіберзлочинність.

Основними завданнями Проекту є робота у напрямку вдосконалення матеріального й процесуального законодавства, запровадження кращих практик щодо розслідування кіберзлочинів та міжнародного співробітництва у сфері доступу до електронних доказів.

Важливим напрямком роботи Проекту на цьому етапі є проведення тренінгів для правоохоронних органів та суддів. Завданням зустрічі є вироблення спільного розуміння завдань Проекту на основі презентацій та дискусій щодо стану та шляхів імплементації міжнародних норм до національного законодавства.

Участь у заході від Національної школи суддів України у складі української делегації бере Марина Самофал, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування.