Національна школа суддів України

Обговорення актуальних питань співпраці

1 вересня  2014 року  відбулася робоча зустріч т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяни Аілінчій з в . о. голови  Апеляційного суду Чернівецької області Валерієм Марчуком та  начальником територіального  управління  Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області  Юрієм Гончаруком.

На початку зустрічі було обговорено результати  співпраці за 8 місяців 2014 року.

Т. в. о. директора Чернівецького  регіонального  відділення Тетяна Аілінчій відзначила  узгоджену співпрацю з ТУ ДСА України в Чернівецькій області при проведенні тематичних семінарів для працівників апаратів судів регіону та подякувала начальнику територіального  управління  Державної судової адміністрації  України в Чернівецькій області Юрію Гончаруку за допомогу в організації робочої зустрічі з ректором Національної школи суддів України Миколою Оніщуком.

В. о. голови  Апеляційного суду Чернівецької області  Валерій Марчук підкреслив, що  співпраця з Національною школою суддів України буде плідно продовжуватися. Для проведення підготовки та періодичного навчання суддів та працівників апаратів судів залучаються  найбільш досвідчені судді. Такі судді – викладачі, як Наталія Височанська, Степанида Підгорна, Валентина Чупікова, Онуфрій Колотило та  Галина Станковська беруть активну участь не тільки в навчальному  процесі регіонального відділення, а  також  в  заходах, які проводить Національна школа суддів України в інших містах України. Так суддя Апеляційного суду Чернівецької області Галина Станковська є викладачем у новій  формі навчання дистанційного курсу “Суддівська етика”, котрий  розпочнеться у вересні цього року.

У ході зустрічі обговорювалися цілі та завдання регіонального відділення, плани співпраці щодо проведення тематичних семінарів для суддів та працівників апаратів судів, також було запропоновано  спільно за  результатами аналізів анкет слухачів  визначити актуальні питання та включити їх до тематики періодичних навчань суддів та працівників апарату суду з метою підвищення рівня кваліфікації  у другому півріччі 2014 року, та  узгодити дати проведення.

Валерій Марчук та  Юрій Гончарук  зазначили, що поділяють цілі та завдання, які  Національна школа суддів України ставить перед собою, та готові активно сприяти їх реалізації.