Національна школа суддів України

Робота над нувелізацією матеріалів дистанційного курсу “Суддівська етика. Доброчесність судді”

12 жовтня 2020 року відбулося онлайн засідання робочої групи з нувелізації навчальних матеріалів дистанційного курсу для суддів “Суддівська етика. Доброчесність судді”, що був розроблений досвідченими суддями та фахівцями Національної школи суддів України у співпраці з експертами та співробітниками Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливе правосуддя” та успішно впроваджений у навчання суддів з 2014 року.

Відкриваючи засідання, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Ольга Шаповалова наголосила на необхідності доповнення курсу актуальною інформацією та застосовуванні таких підходів до подачі матеріалів, що допоможуть суддям отримати нові знання, набути навичок визначення такого еталону поведінки судді, який сприятиме зміцненню довіри до судової влади; Судді мають розуміти сутність обмежень, пов’язаних із їхнім статусом, та вміти протистояти тиску і викликам часу.

У засіданні групи взяли участь працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Герус, Тамара Закревська, Олександр Здебський, Ольга Короткова та Богдан Остудімов.