Національна школа суддів України

Роль керівника апарату в організації роботи суд

12–16 жовтня  2015 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку    керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення   Анатолій Огородник.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія  Колотила, Галину Станковську, Валентину Чупікову, Ігоря Лисака та суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.

Під час підготовки Онуфрій Колотило розгляне із керівниками апаратів судів застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою  організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум. 

Валентина Чупікова розповість про застосування правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33.

Разом із Галиною Станковською слухачі розглянуть   особливості провадження у справах про злочини вчинені неповнолітніми (глава 38 шостого розділу КПК України).

Окрім того, для проведення підготовки запрошено заступника начальника  територіального управління Державної судової адміністрації України України в  Чернівецької області Павла Тюфтія, начальника відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксану Цеплу та   керівника апарату Чернівецького окружного адміністративного суду Віталія Гикавого.

Павло Тюфтій проінформує слухачів про організацію  обліково-статистичної роботи в суді за допомогою технічних засобів.    Оксана Цепла  зверне увагу на ведення кадрового діловодства в суді, а Віталій Гикавий роз’яснить роль керівника апарату в організації роботи суду та забезпечення ефективності його діяльності.

Повний текст програми підготовки  керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.