Національна школа суддів України

Роль пробації у процесі судочинства

20 грудня 2019 року в Національній школі суддів України відбулася робоча зустріч з представниками Державною установи “Центр пробації”.

Зустріч була організована з метою обговорення кола питань щодо розробки дистанційного навчального курсу для суддів першої інстанції “Пробація в Україні: її роль у процесі судочинства”. Зокрема, йшлося про підготовку трьох модулів, на яких судді зможуть дізнатися про процесуальний порядок складання досудової доповіді, доручення суду її скласти, проаналізувати судову практику врахування досудової доповіді під час розгляду кримінального провадження, розшифрувати для себе поняття наглядової пробації, а також зрозуміти психологію суб’єктів пробації.

Під час зустрічі було також заслухано пропозиції розробників щодо особливостей оформлення матеріалів навчального курсу з питань пробації та визначено подальші кроки для підготовки онлайн курсів.

Від Національної школи суддів України у зустрічі взяли участь судді Лілія Карабак, Катерина Середа, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких та викладач-координатор цього відділу Тамара Закревська, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, працівники відділів “Тестологічний центр” Єлизавета Ковтюк і Анна Швець й науково-методичного забезпечення діяльності суддів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності Олександр Кравчук.

Державну установу “Центр пробації” представили перший заступник директора Ірина Яковець та заступник директора Олена Суботенко.