Національна школа суддів України

Роль пробації в судочинстві

21 квітня 2021 року Національна школа суддів України спільно з Державною установою “Центр Пробації” провела онлайн–засідання групи розробників тренінгу для суддів першої інстанції “Пробація в Україні: її роль у процесі судочинства та виконання кримінальних покарань”.

Засіданням модерували керівниця курсу Єлизавета Ковтюк та заступниця директора Державної установи “Центр пробації” Олена Суботенко.

У ході засідання розробники курсу провели аналіз анкетування учасників апробації дистанційного курсу та констатували, що його цілі було досягнуто. Вирішено доповнити модуль щодо окремих положень міжнародного досвіду досудової та наглядової пробації Великобританії, Королівства Норвегії, Нідерландів, Латвійської Республіки та інших країн.

Під час засідання його учасники та учасниці обговорили детальний план дистанційного курсу для працівників апаратів суддів і працівників органу пробації за результатами їх опитування, а також погодили апробовані матеріали тренінгу та визначили строки завершення їх удосконалення перед проведенням на початку червня цього року підготовки суддів першої інстанції.

Судді Лілія Карабак, Катерина Середа, працівники Національної школи суддів України Олександр Коротких, Тамара Закревська, Анна Швець, Олександр Кравчук та Державної установи “Центр Пробації” Ірина Карандюк і Владислав Клиша були учасниками засідання.

Наступна зустріч відбудеться у травні 2021 року.