Національна школа суддів України

Роль секретаря судового засідання у здійсненні судочинства

26 лютого – 2 березня 2018 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить  підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 30 секретарів судового засідання окружних та апеляційних судів  Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрив захід директор  Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який  ознайомив слухачів із програмою та побажав ефективних результатів  під час проходження підготовки.

Під час інтерактивної лекції, яку проведе суддя  Першотравневого районного суду м. Чернівців  Євген Нестеренко,  секретарі судового засідання  ознайомляться з особливостями судового розгляду цивільних справ та судовою практикою розгляду справ окремого провадження.

Суддя у відставці Валентина Чупікова зосередить увагу на етичних основах судової діяльності та професійній етиці працівників апарату суду.

Суддя Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрій Колотило  розповість про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

З основними положеннями Закону України “Про судоустрій і статус суддів” від 02.06.2016 слухачів ознайомить головний спеціаліст Чернівецького регіонального відділення Віталій  Гикавий.

Разом із начальником відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксаною Цеплою слухачі детально обговорять основні вимоги щодо порядку прийому та звільнення з посади секретарів судового засідання згідно із Законом України “Про державну службу” та вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання.

Інтерактивну лекцію щодо  методики роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ та щодо участі секретаря судового засідання в підготовці справи до судового розгляду проведе помічник судді Кельменецького районного суду  Чернівецької області Світлана Прокопець.

Консультант Першотравневого районного суду м. Чернівців  Тетяна Котелевська розповість про комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Ігоря Лисака та Галину Станковську.