Національна школа суддів України

Роль судді-спікера в комунікаційній діяльності суду

30 червня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів-спікерів місцевих загальних, окружних адміністративних, господарських та апеляційних судів на  тему: “Роль судді-спікера в комунікаційній діяльності суду.

Основне завдання  семінару –  розвинути  навички суддів-спікерів у роботі із засобами масової інформації, з координації взаємодії із журналістською спільнотою та з організації роботи під час судового розгляду справ, які мають значний суспільний інтерес.

З метою та регламентом роботи  семінару учасників ознайомила   в. о. директора Чернівецького регіонального відділення Ганна Барабащук.

Для проведення заходу запрошено доцента кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, заслуженого журналіста України Тетяну Смолдиреву, яка  поділиться з  учасниками теоретичними знаннями щодо організації та проведення прес-заходів,  ознайомить із правилами промоції та підготовки прес-анонсів, прес-релізів, матеріалів для прес-конференцій, брифінгів, аудіовізуальних презентацій із використанням комп’ютерних технологій.

Разом  із досвідченим суддею-спікером Апеляційного суду Чернівецької області   Василем Петлюком  судді  розглянуть питання щодо розробки комунікаційної стратегії та комунікаційного плану суду.

Доктор наук  із соціальних комунікацій, завідувач кафедри  журналістики Чернівецького національного університету
ім. Юрія Федьковича, член  національної спілки журналістів України Любов Василик  розповість про ключові прийоми спілкування у критичних ситуаціях та про підготовку відповідей на запити ЗМІ, матеріалів, спрямованих на спростування публікацій, у яких відображено недостовірну інформацію, реагування на запити і критичні публікації, повідомлення.

Головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації) Апеляційного суду ІваноФранківської області Людмила Безусова-Попович поділиться практичними навичками  організації судового розгляду за участі великої кількості  представників ЗМІ та громадськості.

Суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліна Федіна висвітлить актуальне  питання щодо правил поведінки  журналістів у залі судового засідання та приміщенні суду.

У ході семінару учасників зорієнтовано на ефективність комунікацій, що є початковою складовою діяльності професії та дуже важливим інструментом роботи представників прес-служб місцевих та апеляційних судів.

Із повними текстом програми  семінару для суддів-спікерів  місцевих загальних, окружних адміністративних, господарських та апеляційних судів  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України.