Національна школа суддів України

Роль цивільного позову у кримінальному провадженні

3 грудня 2021 року Національна школа суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих загальних та апеляційних судів провела онлайн–семінар–практикум “Цивільний позов у кримінальному провадженні”.

Семінар–практикум відкрив директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник, який ознайомив суддів із навчальними цілями семінару та представив викладачів.

Вітальними словами до слухачів звернулась суддя у відставці, директорка Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Лілія Гуцал.

Доповідачами на семінар–практикум запрошено суддю Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Сергія Фоміна, викладачку відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольгу Короткову та Лілію Гуцал, яка й розпочала навчальний захід із вступного експрес–опитування, а також представила свою презентацію “Цивільний позов у кримінальному провадженні: загальні характеристики, особливості”.

Ольга Короткова висвітлила актуальні питання забезпечення позову, а суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Сергій Фомін зосередив увагу на судовій практиці Верховного Суду щодо вирішення цивільного позову у кримінальному провадженні.

Під час семінару судді взяли участь у модерованих дискусіях, обговорили актуальні питання та отримали на них фахові відповіді, а також висловили свої враження та побажання щодо проведення наступних семінарів–практикумів.