Національна школа суддів України

Роль української мови в умовах війни з росією

5 травня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн семінар для співробітників територіальних управлінь Служби судової охорони у Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях: “Українська  мова – ефективна зброя у війні з росією”.

Семінар відкрила заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ і відзначила системність та інноваційність підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя та, зокрема, співробітників Служби судової охорони, яку здійснює Національна школа суддів України.

Викладачкою семінару була головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України,  кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана КАБИШ, яка у своїх презентаціях розкрила значення української мови як засобу самоідентифікації та консолідації нації, а також ознайомила слухачів та слухачок  з неологізмами, що з’явилися під час воєнного стану в Україні.

Для закріплення вивченого матеріалу працівники територіальних управлінь Служби судової охорони виконали практичні завдання, використовуючи мовленнєвий матеріал, пов’язаний зі  своїм фахом.

За результатами проведення семінару його учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.