Національна школа суддів України

Розбудова системи підготовки суддів підтримується програмами та проектами міжнародної технічної допомоги

У 2014 році Національна школа суддів України  активізує та поглибить співпрацю з донорами, які надають допомогу Україні у наближенні судової системи до європейських та міжнародних стандартів, становленні та розвитку суддівської освіти, вивченні та запровадженні досвіду кращих суддівських шкіл.  НШСУ є учасником програм і проектів, які підтримуються Європейським Союзом (ЄС), Радою Європи (РЄ), Канадською агенцією міжнародного розвитку (СIDA), Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) .

По окремих проектах Школа займає ключове місце, як, приміром, співпрацюючи з Національним суддівським інститутом Канади.

У ряді проектів, таких як Проект USAID «Справедливе правосуддя» чи Проект РЄ «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму системи правосуддя в Україні» Школа є основним партнером у реалізації певних компонентів проектів, спрямованих на розвиток інституційної спроможності у реалізації основної своєї функції – професійної підготовки кадрів для судової системи. 

У деяких проектах, таких як «Зміцнення спроможності суддів адміністративних судів України щодо написання судових рішень» за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Програма розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США та деяких інших – чітко виражена конкретна тематика, за якою готуються програми та проводяться навчальні заходи для суддів.


Враховуючи те, що деякі програми і проекти міжнародної технічної допомоги мають спільні пріоритетні напрями, Національна школа суддів України особливу увагу приділятиме координації та зосередженню зусиль різних проектів на досягненні необхідного результату в тих випадках, коли ці напрями співпадають. Планується поглибити практику проведення спільних робочих зустрічей для формування експертних груп, планування «круглих столів» та конференцій, розробки програм та проведення навчальних заходів із залученням як інтелектуального, так і фінансового потенціалу донорів.

 Дізнатись детальніше про співпрацю НШСУ з програмами та проектами міжнародної технічної допомоги