Національна школа суддів України

Розгляд питань адміністративної юрисдикції

22–26   лютого  2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних  судів, призначених на посаду судді вперше.

Для проведення підготовки запрошено  суддів окружних  адміністративних  судів та Харківського апеляційного адміністративного суду, науковців та експертів різних галузей. Досвідчені колеги передаватимуть суддям знання з питань адміністративного судочинства та загальних основ судової діяльності.

У перший день підготовки судді  ознайомляться з основами тайм-менеджменту та методами управління часом. Під час заняття із практикуючим психологом, кандидатом психологічних наук, експертом Анастасією Горецькою розглянуть психологічні основи судової діяльності та комунікативні засоби спілкування з представниками засобів масової інформації.

Судді апеляційної інстанції висвітлять питання застосування в роботі судів першої інстанції постанов Пленуму Вищого адміністративного суду України, обговорять проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та місцевими загальними судами, розглянуть особливості вирішення низки адміністративних спорів.

Під час підготовки судді візьмуть участь у  тренінгах на теми: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя в адміністративному судочинстві ” та “Дисциплінарна відповідальність судді ”.