Національна школа суддів України

Розгляд проблемних питань адміністративного судочинства

21–25 вересня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів.               

Підготовку розпочав начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який зосередив увагу суддівської аудиторії на використанні сучасних інформаційних технологій та ознайомив зі змістом програми навчального заходу. У ході підготовки судді окружних адміністративних судів зможуть за посиланням на веб–сайті Національної школи суддів України пройти дистанційні курси “Особливості провадження у справах щодо охорони довкілля” (модератор – викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Терлецький) та “Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів” (модератор – заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Олександр Іщенко).

Під час підготовки менеджер проєкту Ради Європи “Підтримка впровадженню судової реформи в Україні” Ірина Кушнір розгляне із суддями питання щодо застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві та рішення ЄСПЛ проти України.

Суддя Конституційного Суду України у відставці, викладач Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Олександр Пасенюк розповість про стратегію і тактику розгляду справ в адміністративному суді.

Суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Олександр Ситніков під час інтерактивної лекції розповість про докази і доказування в адміністративному судочинстві.

Суддя Вищого адміністративного суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Чумаченко залучить суддів до обговорення важливості запобігання та врегулювання конфлікту інтересів як складової професійної етики судді.

Суддя Вищого адміністративного суду України, кандидат юридичних наук Любов Гончар розповість про проблеми розмежування адміністративної юрисдикції.

Суддя Київського окружного адміністративного суду Олена Терлецька зверне увагу колег на питання щодо участі прокурора в адміністративному судочинстві та щодо судового збору, розподілу судових витрат.

Головний спеціаліст–психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів Анжеліка Фарафонова в ході дистанційного заняття розповість про керування стресом як протидії професійному вигоранню та розвиток навичок саморегуляції.

Із особливостями застосування судами антикорупційного законодавства ознайомить викладач Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська.

Під час підготовки судді окружних адміністративних судів поглиблять і вдосконалять знання та обміняються професійним досвідом.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.