Національна школа суддів України

Розгляд процедурних питань кваліфікаційного оцінювання суддів у режимі відеоконференції

3 листопада 2015 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено відеотрансляцію заняття на тему: “Кваліфікаційне оцінювання суддів” у рамках підготовки суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше.

У відеоконференції взяли участь судді місцевих загальних судів та Апеляційного суду Харківської області, які проходять підготовку в Харківському регіональному відділенні 2–6 листопада 2015 року.

У режимі відеоконференції із суддями спілкувались член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Валентина Устименко та директор департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Савчук.

Під час заняття судді розглянули процедурні питаннями проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України оцінювання суддів та відмінності окремих видів оцінювання: первинного оцінювання, яке пройдуть усі діючи судді,  кваліфікаційного та регулярного оцінювання професійної діяльності суддів.

Роман Савчук зверну увагу суддів на те, що проведення оцінювання суддів передбачено як нормами Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, так і нормами Закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”.  Слухачі отримали поради щодо підготовки до оцінювання та ознайомились із основними етапами його проведення.

Після завершення заняття судді отримати професійні відповіді на свої запитання.

Доповіді представників Вищої кваліфікаційної комісії суддів України були змістовними, супроводжувались презентаційними матеріалами, викладеними у форматі Power Point, та, без сумніву, стануть у нагоді суддям у їхній професійній діяльності.