Національна школа суддів України

Розгляд земельних спорів у адміністративних судах

17 червня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить тренінг на тему: “Розгляд земельних спорів у адміністративних судах” в межах підготовки суддів окружних адміністративних судів, обраних на посаду судді безстроково.

Відкриваючи тренінг, суддя Вищого адміністративного суду Любов Гончар наголосила на актуальності теми заходу та побажала учасникам плідної співпраці.

Для проведення тренінгу тренерами запрошено суддю Вищого адміністративного суду України Любов Гончар, суддю Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала, начальника юридичного відділу Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Василя Собка.

Під час тренінгу судді розглянуть  питання з визначення юрисдикції адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, пов’язаних із земельними відносинами, особливостей розгляду спорів, що виникають у сфері містобудування та архітектурної діяльності, спорів із приводу ведення Державного земельного кадастру та реєстрації прав на землю та вирішення адміністративними судами спорів у сфері охорони земель.

Окрім того, програмою тренінгу передбачено  роботу слухачів у малих групах.

Після закінчення тренінгу тренери проведуть анкетне оцінювання слухачів.