Національна школа суддів України

Розмежування корупційної складової в кримінальному та адміністративному праві

12–16 вересня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку  відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка ознайомила слухачів із програмою  роботи на тиждень. Також керівник відділення поінформувала учасників  про спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді, яка проходитиме  в порядку ч.2 ст.70 Закону України “Про судоустрій та статус суддів”.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів місцевих загальних судів Львівської області: Вікторію Бучківську, Ольгу Бородійчук та Ганну Шендрікову, суддю  Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, кандидата юридичних наук Тамаза  Деметрадзе; помічників суддів місцевих загальних судів м. Львова: Ольгу Кротову та Ольгу Яриш; доцента кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидата юридичних наук Тамару Дудаш та спеціаліста по соціальній роботі Громадської організації  “Центр “Жіночі перспективи”” Кальбус Олену.

Під час підготовки слухачами вивчатимуться питання строків та термінів у цивільному законодавстві, аналізуватиметься судова практика розгляду справ з порушенням строків; розмежування кримінального проступку, злочину та адміністративного правопорушення в корупційних діяннях; заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування відповідно до Кримінального процесуального кодексу України; питання, що виникають у судовій практиці при обранні судами запобіжних заходів на різних стадіях кримінального процесу та шляхи їх вирішення.

Помічникам суддів  місцевих загальних та апеляційних судів буде запропоновано до обговорення і статтю 6 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Для працівників апаратів судів  буде проведено заняття  із  українського ділового мовлення та мистецтва правового письма.

У ході проведення навчання суддів використовуватимуться  інтерактивні методи навчання, зокрема,  інтерактивні лекції, дискусії,  робота в малих групах, робота з фліп-чартами.