Національна школа суддів України

Розпочато підготовку суддів Вищого антикорупційного суду

21–25 лютого 2022 року в місті Києві проводиться підготовка суддів Вищого антикорупційного суду, організована Національною школою суддів України. Реалізація програми підготовки відбувається у співпраці з Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні із залученням експертів ще чотирьох програм і проєктів міжнародної технічної допомоги – проєкту Ради Європи “Активізація заходів із протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”, Програми USAID “Справедливість для всіх”, проєкту ОБСЄ “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” та Німецького фонду міжнародного правового співробітництва.

Вітальними словами підготовку відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко та голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич.

Програма підготовки побудована на основі побажань суддів ВАКС, які були заздалегідь направлені до НШСУ. В ході навчання основна увага слухачів буде сконцентрована на питаннях кримінального права і процесу, українському і міжнародному досвіді щодо розгляду справ стосовно легалізації (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом, застосування спеціальної конфіскації, допустимості доказів, управління залою судового засідання при розгляді резонансних справ, практики Європейського суду з прав людини тощо.

Участь у заході беруть 38 суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС. Викладачами на заході запрошені провідні українські та міжнародні експерти, судді-викладачі Національної школи суддів України з Верховного Суду, апеляційної та першої інстанції, науковці.