Національна школа суддів України

Розпочато роботу над новим навчальним курсом для суддів апеляційної інстанції

6 листопада 2020 року Національна школа суддів України за підтримки проекту Консультативної місії Європейського Союзу в онлайн режимі за допомогою програми Zoom провела засідання групи розробників матеріалів навчального курсу для суддів апеляційних судів у формі тренінгу “Забезпечення стандартів прав людини, передбачених ст. 5 ЄКПЛ, під час перегляду ухвал слідчих суддів та суду в апеляційному порядку”.

Засідання відкрили директор навчального курсу – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів Олександр Коротких та начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова. Вони підкреслили значущість тематики, що розробляється, для захисту прав людини та зазначили, що цей тренінг буде надзвичайно важливим для забезпечення стандартів прав людини, передбачених ст. 5 ЄКПЛ, суддями судів апеляційної інстанції.

На початку засідання Олександр Коротких ознайомив всіх із форматом роботи, окреслив мету засідання та очікувані результати за підсумками засідання, а також запропонував для обговорення проект програми майбутнього навчального курсу.

У засідання робочої групи взяли участь судді Світлана Яковлєва, Галина Станковська, Світлана Муратова, Петро Заруба, Дмитро Кратко, Микола Місечко та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, Юлія Найденко та Олександр Здебський.

Під час засідання обговорено змістовне наповнення навчального курсу для суддів, попередньо напрацьовано структуру та програму курсу, а також розподілено теми між викладачами відповідно до програми.

Наступне засідання робочої групи заплановано на грудень 2020 року.