Національна школа суддів України

Розпочав роботу черговий з’їзд суддів України

9 березня 2021 року в місті Києві виконувачка обов’язків ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна взяла участь у XVIII черговому з’їзді суддів України. На з’їзд зарєструвалися 278 делегатів.

З вітальними словами до делегатів з’їзду звернулися Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, які наголосили на необхідності проведення з’їзду суддів України та зазначили, що це конституційне право суддів збиратися на форум і вирішувати нагальні питання судової влади.

Головувати на з’їзді делегати довірили Голові Ради суддів України Богдану Монічу, а секретарем форуму обрали секретаря РСУ Олену Журавську.

Порядок денний чергового з’їзду суддів України: обрати чотирьох членів Вищої ради правосуддя за квотою з’їзду суддів; призначити суддю Конституційного Суду України; обрати новий склад Ради суддів України.

Також планується заслухати звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформацію т. в. о. голови Державної судової адміністрації України Людмили Гізатуліної про роботу установи, зокрема, організаційне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.