Національна школа суддів України

Розпочався навчальний курс “Модельні рішення для комунікації українських судів”

30 жовтня 2020 року розпочався навчальний курс для суддів-спікерів, прес-секретарів суду Модельні рішення для комунікації українських судів”, розроблений міжнародними та національними експертами Проєкту Європейського Союзу Право-Justice” в межах реалізації Ініціативи Модельні суди”. Тренерами та лекторами стали міжнародні й національні експерти зі значним практичним досвідом комунікацій.

Від Національної школи суддів України участь у заході взяли головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Кравчук та головний спеціаліст вказаного відділу Ольга Серга.

Метою курсу є покращення комунікаційної взаємодії судової системи із громадськістю, збільшення якісної позитивної присутності теми діяльності судів в медіапросторі, сприяння формуванню позитивного іміджу судових інституцій серед стейкхолдерів та широкої громадськості.

Курс складається із шести вебінарів на платформі Zoom”, під час яких учасники обговорять особливості стратегічних комунікацій в судовій системі, різні аспекти ведення внутрішньої та публічної комунікації, практичні рекомендації щодо взаємодії з медіа, правила ведення кризових комунікацій, підходи до висвітлення роботи суду в соцмережах та попрацюють над складенням комунікаційних планів.