Національна школа суддів України

Розробка навчального курсу щодо кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством, наближається до завершення

26 травня 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом  "Підтримка судової реформи в Україні" проведено чергове засідання групи розробників навчального курсу для суддів "Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством" в режимі відео конференції.

Учасниками засідання були:

  • Співробітники/співробітниці НШСУ - Єлизавета Ковтюк, Тетяна Пустовойтова, Тетяна Фулей, Андрій Маслюк, Анна Швець, Тамара Закревська та Оксана Прядка.
  • Судді: Ганна ШендріковаМаксим Кравченко  та  Віра Левко.
  • Представниця українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи в Україні" - Валентина Ростопіра.
  • від Громадської організації "Ла Страда-Україна" - Катерина Черепаха.

Учасниками засідання обговорено загальний стан підготовки курсу, приклади судових рішень, які стосуються предмету курсу та можуть бути застосовані у матеріалах розробниками навчального курсу для суддів "Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов‘язаних із домашнім насильством". Також обговорювалась можливість проведення апробації навчального курсу.

Учасники засідання узгодили порядок роботи з фіналізації всіх матеріалів, які обговорюватимуться під час наступної зустрічі 26 червня в он-лайн або очному режимі, якщо це стане можливим з огляду на плановане завершення карантину. Предметом наступної зустрічі також стане обговорення дистанційного курсу на базі розроблених матеріалів.