Національна школа суддів України

Розробка посібника з питань застосування конкурентного права у судовій практиці

18 березня 2021 року проректорка Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Пустовойтова, наукові співробітниці Галина Прокопанич та Ніна Кучерук провели онлайн–зустріч із радником з правових питань Міжнародної організації права розвитку (IDLO) Оленою Коптієвою з метою обговорення розробки посібника для суддів господарської юрисдикції з питань застосування конкурентного права у судовій практиці.

Під час зустрічі сторони обговорили робочий варіант змісту посібника, його структуру та тематичне наповнення, базою для якого мають стати матеріали проведених наприкінці минулого року тренінгів для суддів господарської та адміністративної юрисдикції щодо захисту економічної конкуренції, державної допомоги суб’єктам господарювання та заходам торговельного захисту. Важливим, на думку учасників зустрічі, буде доповнити зміст питанням щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і практикою Верховного Суду щодо її застосування. Також при викладенні матеріалу має бути посилання на конкретні судові справи, рекомендації міжнародних та національних експертів, практичні завдання, глосарій термінів тощо.

Учасники зустрічі окреслили питання щодо процедури залучення членів авторського колективу із числа суддів, експертів та представників НШСУ та Антимонопольного комітету, визначення рецензентів та організації редагування посібника.

У ході обміну думками та пропозиціями було домовлено провести наступну зустріч з членами авторського колективу для більш детального обговорення ключових питань з розробки посібника, визначення завдань для кожного і строків виконання робіт.