Національна школа суддів України

Розробка тренінгу “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів в Україні” для кандидатів на посаду судді

10 листопада 2020 року Національна школа суддів України провела перше засідання робочої групи з напрацювання матеріалів тренінгу “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів в Україні” (для кандидатів на посаду судді). Зустріч пройшла онлайн через застосунок Zoom.

Координував засідання робочої групи Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування. 

Участь в роботі взяли керівниця проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” Галина Смірнова, експертка вказаного проєкту Людмила Опришко, судді  Микола Місечко, Петро Заруба, Олена Панченко, молодший науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Наталія Федорченко, а також спеціалістки проєкту Ірина Остапа, Орися Федорчук, Ніна Марущак.

Під час роботи розробники обговорили проєкт програми майбутнього тренінгу для кандидатів на посаду судді, методику його проведення,  прорецензували попередньо підготовлені матеріали тренінгу (міні-лекції, презентації, практичні завдання, відеоматеріали) та спланували подальші кроки.

Наступне засідання робочої групи заплановане на 17 грудня 2020 року.