Національна школа суддів України

Розроблення інтерактивних матеріалів для підготовки суддів–цивілістів

2 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– засідання групи розробників інтерактивних лекцій і тренінгів для підготовки та періодичного навчання суддів, які розглядають цивільні справи.

У роботі дистанційного засідання взяли участь судді Тетяна Дудар, Катерина Котельва, Валентина Маліновська та працівники Національної школи суддів України Тамара Закревська та Ольга Прудка.

Процесом онлайнового засідання модерувала викладачка–координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова.

Розробники провели спільне обговорення питань щодо розроблення презентацій лекцій для суддів: “Диференціація процесуальної форми на рівні проваджень і процедур: актуальні питання”; “Безспірне провадження в цивільному судочинстві”; “Актуальні питання, що виникають при розгляді окремих категорій сімейних спорів”; “Принцип добросовісності та зловживання процесуальними правами (апеляційна інстанція)”; “Захист гідності, честі та ділової репутації: питання правозастосування. Актуальна судова практика”; “Відповідальність за порушення грошових зобов’язань”; “Окремі питання, які виникають при розгляді судом кредитних спорів”; “Практика Верховного Суда в іпотечних спорах”; “Судова практика з розгляду житлових спорів”.

За результатами спільного обговорення було внесено пропозиції щодо розроблення презентацій лекцій, розподілено завдання між учасницями та учасницями групи та визначено строки їх виконання.

Вирішено питання щодо розроблення тренінгу для суддів “Захист  прав споживачів: актуальні питання правозастосування та судової практики” та підготовки до проведення його апробації.

Членкині та члени групи розпочали роботу щодо організації процесу розроблення тренінгів для суддів “Актуальні питання відшкодування шкоди в цивільному судочинстві”, “Строки в цивільному судочинстві”.