Національна школа суддів України

Розроблення курсів для суддів з питань захисту права власності

9 червня 2020 року Національна школа суддів України провела онлайн засідання розробників тренінгу та дистанційного курсу для суддів “Актуальні питання розгляду справ про захист права власності”, модератором якого була суддя Апеляційного суду Харківської області у відставці Лілія Гуцал.

Судді місцевих загальних судів Андрій Гаврищук та Андрій Нижний детально обговорили підготовлені презентації інтерактивних лекцій, які висвітлюють  питання застосування національними судами статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини; особливості розгляду справ про набувальну давність; способи захисту права власності та обговорили практичні завдання, підготовлені для закріплення навичок.

Викладачка–координаторка Тамара Закревська надала свої рекомендації щодо особливостей створення дистанційних курсів і було схвалено доцільність створення дистанційного курсу про особливості розгляду справ про захист права власності.

В обговоренні матеріалів цього тренінгу брала участь очільниця відділу підготовки викладачів (тренерів)–радниця Ольга Шаповалова, яка відзначила ефективність роботи цієї групи розробників.