Національна школа суддів України

Розроблення курсу для суддів про пробацію

7 липня 2021 року Національна школа суддів України спільно з проєктом Пробації NORLAU та Державною установою “Центр Пробації” провела онлайн–засідання розробників курсу для суддів “Пробація в кримінальному судочинстві”.

Онлайнове засідання відкрила керівниця курсу, головна наукова співробітниця відділу “Тестологічного центру” Єлизавета Ковтюк, яка наголосила на актуальності теми курсу, який розробляється спільно з партнерами.

Експерт проєкту NORLAU, норвезький керівник підрозділу прокуратури Бйорн Ларсен зазначив про готовність активної співпраці в підготовці зазначеного курсу та підписанні меморандуму про співпрацю з Національною школою суддів України.

Під час дистанційного засідання учасники та учасниці обговорили питання змістовного наповнення курсу. Було внесено пропозицію про його доповнення модулями про міжнародний досвід з питань пробації, щодо пенітенціарної пробації, практичними завданнями та відеоматеріалами.

В онлайн–засіданні взяли участь судді Катерина Середа, Лілія Карабак, начальниця відділу досудової пробації Ірина Карандюк та заступниця начальника відділу міжнародного співробітництва Державної установи “Центр Пробації” Юлія Матвєєва, виконувачка обов’язків начальника  відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та провідна наукова співробітниця Анна Швець.