Національна школа суддів України

Розробниками навчальних матеріалів блоку “Цивільне судочинство” обговорено підготовку нових семінарів і тренінгів

28 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” з питань підготовки нових навчальних курсів для суддів місцевих загальних судів.

Учасниками насамперед було присвячено увагу навчальним матеріалам нового тренінгу для суддів місцевих суддів на тему: “Розгляд справ у порядку окремого провадження та заяв про відновлення втраченого судового провадження: стала судова практика та проблемні питання вирішення в умовах воєнного стану”, апробація якого відбудеться 04 жовтня 2022 року.

Розробники нового тренінгу презентували оновлені лекційні матеріали, обговорили можливі варіанти проведення практичних завдань, вирішивши сконцентрувати увагу на інтерактивних методах навчання, що сприятимуть залученню майбутніх слухачів до дискусій з актуальної на сьогодні тематики.

Окрему увагу під час онлайн-засідання було приділено іншому новому курсу – семінару з питань захисту житлових прав в умовах воєнного стану, підготовка якого триває. Розробниками продемонстровано зібрані навчальні матеріали для майбутнього семінару, попередні проекти презентацій лекцій та визначено коло питань, що також потребують висвітлення.

Засідання групи модерувала начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олена Умнова. В обговоренні взяли участь судді Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Людмила Макаренко, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Віра Гайдук і Богдан Остудімов.