Національна школа суддів України

Розширення форм співпраці з Вищим господарським судом України

10 липня 2014 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, проректор Наталія Шукліна та начальник відділу Ольга Подоляк взяли участь у черговому засіданні пленуму Вищого господарського суду України.

На засіданні пленуму його учасники прийняли рішення про призначення секретарем пленуму Вищого господарського суду України суддю Ларису Рогач; підвели підсумки роботи господарських судів України у 2013 році, в першому півріччі 2014 року та обговорили завдання на друге півріччя 2014 року; обговорили виконання постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 № 5 “Про підсумки роботи господарських судів України у 2012 році та завдання на 2013 рік”; затвердили Положення про Науково-консультативну раду Вищого господарського суду України та визначили її персональний склад; прийняли рішення про зміни у складі редакційної колегії офіційного друкованого органу Вищого господарського суду України “Вісник господарського судочинства” та внесли зміни та доповнення до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України.

Ректора Національної школи суддів України, доктора юридичних наук, Заслуженого юриста України Миколу Оніщука рішенням пленуму було включено до редакційної колегії офіційного друкованого органу Вищого господарського суду України “Вісник господарського судочинства”.

Проректора з науково–дослідної роботи Національної школи суддів України, Заслуженого юриста України, професора, кандидата юридичних наук Наталію Шукліну рішенням пленуму було включено до складу Науково-консультативої ради Вищого господарського суду України.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук наголосив, що вперше за роки незалежності, в країні склалися сприятливі умови для того, щоб судова влада могла відновити довіру суспільства до себе, має всі можливості і ресурси стати повноцінною європейською, якою її хоче бачити українське суспільство. Крім того, Микола Оніщук зазначив, що сьогодні господарська юрисдикція має потенціал і можливості для того, щоб, спираючись на свій багаторічний досвід та авторитет, який вона завоювала, захистити себе як ефективну спеціалізовану. Також він запропонував поглиблювати співпрацю та використовувати вчений потенціал Національної школи суддів України, зокрема, при підготовці постанов пленуму ВГСУ.

Під час засідання Пленуму ВГСУ судді також домовились про співпрацю при підготовці наступних постанов з суддями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Вищого адміністративного суду України.