Національна школа суддів України

Розширення міжнародних зв’язків

26 січня 2015 року у місті Львові відбулася зустріч проректора з науково–дослідної роботи Наталії Шукліної із суддями  Апеляційного суду Арнем–Лауварден (Нідерланди) Рут ван дер Полем і Рутгеромів Вері  та представником  Апеляційного суду міста Кракова (Польща) Павлом Цираном.

Іноземні гості прибули до України в рамках співпраці апеляційних судів трьох країн та виявили бажання ознайомитися з роботою Національної школи суддів України та Львівського регіонального відділення.

На зустрічі були присутні голова Апеляційного суду Львівської області  Петро Каблак,  начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова та директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна.

Під час зустрічі проректор Наталія Шукліна проінформувала гостей про діяльність Національної школи суддів України та перспективи її розвитку, поділилася інформацією про розробку національних стандартів суддівської освіти та стандартизованих курсів підготовки суддів, які розробляються  у співпраці з міжнародними експертами, підготовку кандидатів на посаду судді, що здійснювалась у 2013 році, та найближчі завдання, які стоять перед установою щодо проведення наступної підготовки.

Тетяна Пустовойтова надала вичерпну інформацію гостям з Арнем-Лаувардена та Кракова про напрямки співпраці Національної школи суддів України з міжнародними організаціями та проектами міжнародної технічної допомоги Україні.

Голландські судді Рут ван дер Поль та Рутгер Вері розповіли про досвід підготовки кандидатів на посади суддів в Королівстві Нідерланди та пообіцяли сприяти налагодженню співпраці між закладами суддівської освіти Нідерландів та України. Кожний із експертів проінформував про свій досвід викладання для суддів та можливість виступів перед українськими суддями.

Павел Циран зазначив, що на березень 2015 року заплановано стажування суддів першої інстанції Львівщини в Апеляційному суді міста Кракова та проведення міжнародної практичної конференції в червні за участі суддів трьох країн.

Учасники заходу зазначили, що ця зустріч стала підґрунтям для розвитку взаємодії в найближчому майбутньому.