Національна школа суддів України

Розуміння критичного інциденту та тривалого стресу

21 квітня 2022 року Національна школа суддів України у співпраці Програмою USAID “Справедливість для всіх” провела вебінар для суддів та працівників апаратів судів на тему “Самодопомога. Управління стресом. Стійкість”.

Роботу вебінару відкрили ректор Микола Оніщук та заступниця керівника Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливість для всіх” Наталія Петрова. Ректор відзначив надзвичайну важливість і актуальність тематики вебінару в сучасних українських реаліях, а також наголосив, що питання психологічної стійкості та подолання психологічного стресу постійно були у полі зору Національної школи суддів України від початку введення воєнного стану в Україні та включалися до практично всіх навчальних програм підготовки представників судової системи.

Модерувала захід проректор Наталія Шукліна, яка звернула увагу, що проведення цього заходу стало можливим завдяки ініціативі та підтримці Програми USAID “Справедливість для всіх”. Проректор представила викладача та зміст програми вебінару.

Навчання проводив відомий британський експерт – доктор психіатрії та поведінки Салех Думад. Під час спілкування із суддями на двох тематичних лекціях “Самодопомога. Управління стресом. Стійкість” та “Як пояснити війну дітям” експерт професійно проаналізував суть і особливості викликаного війною стресу та його вплив на людину, а також надав корисні поради як впоратися зі стресом самому й допомогти своїм близьким і колегам.

У заключній частині вебінару його учасники мали змогу поспілкуватися із відомим британським експертом, задати йому важливі питання стосовно тематики заняття та отримати практичні поради щодо подолання стресових ситуацій викликаних військовими подіями в державі.

Захід викликав велику зацікавленість серед слухачів, оскільки у його роботі взяли участь понад 280 суддів Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, першої та апеляційної інстанцій різної юрисдикції, помічників суддів, працівників апарату суду, викладачі та співробітники Національної школи суддів України.