Національна школа суддів України

Розуміння травми та її впливу на жертв і свідків

20 червня 2024 року Національна школа суддів України спільно з Інститутом Ассера (T.M.C. Аssеr  Instituut), Центром міжнародно-правового співробітництва (CILC) та Нідерландським Гельсінським комітетом (NHC) провела третій із шести запланованих у червні-липні спеціалізованих семінарів для суддів, секретарів судових засідань та помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Розуміння травми та її впливу на жертв і свідків”.

Роботу семінару відкрила та надалі модерувала молодша наукова співробітниця Інституту Ассера  Габріела Раду.

Під час заняття доктор Ренан Сарайва, старший викладач судової психології Університету Портсмута, та докторка Сюзана Шот, доцентка міжнародного кримінального права кафедри кримінального права та кримінології Вільного університету Амстердаму детально розкрили питання щодо розуміння реакцій на травму та їх проявів, а також розповіли про методи розслідування, що враховують травму, та захисні заходи й процедурні питання.

У заключній частині семінару учасники мали змогу обговорити представлений матеріал, поставити уточнюючі запитання експертам та отримати фахові поради.

Наступний із серії семінар на тему “Судові практики з урахуванням травми” відбудеться 27 червня 2024 року.