Національна школа суддів України

Розвиток інституту експертів з питань права

28 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела для суддів онлайн–семінар “Висновок експерта в галузі права: правова природа та судова практика.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова представила викладачів дистанційного заняття – суддів Сергія Бурлакова, Віктора Яцину, Світлану Муратову, кандидатів юридичних наук Євгена Григоренка, Олександра Передерія й Антона  Стєбєлєва.

Упродовж інтерактивних виступів доповідачі розглянули правовий статус експертів з питань права; вимоги щодо формулювання питань для висновку експерта в галузі права та змістовні межі предмета висновку. Вони ознайомили колег із судовою практикою застосування висновку експерта в галузі права в цивільному, адміністративному та господарському процесах. Віктор Яцина та Світлана Муратова обговорили з онлайновою аудиторією актуальні питання застосування судами першої та апеляційної інстанцій висновків експертів у галузі права.

Учасники й учасниці онлайн–заняття визначили перспективи розвитку інституту експертів з питань права в національній судовій і юридичній практиці.