Національна школа суддів України

Рухаючись шляхом відновлення довіри до судової влади

3 лютого 2020 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова зустрілися з представниками проекту Програми розвитку ООН в Україні “Розбудова миру та відновлення” — керівником компоненту “Громадська безпеки та соціальна згуртованість” Рустамом Пулатовим та спеціалістом з питань верховенства права та доступності до правосуддя Іваном Гончаруком для визначення основних напрямків співпраці.

Сторони домовилися про співробітництво з підготовки суддів з питань судової медіації. Комплекс заходів передбачатиме відбір суддів-тренерів НШСУ та створення пілотної групи для проходження двох етапів підготовки, а саме: сертифікованої програми для медіаторів із вивчення технік медіації та навчального курсу із судової медіації для його подальшого викладання. Курс із судової медіації буде розроблено міжнародними експертами у співпраці з Національною школою суддів України.

Також домовлено про взаємодію з питань розвитку навчальних програм із використанням міжнародного досвіду з питань судового розгляду цивільних та адміністративних справ стосовно домашнього насильства, проведення круглих столів для обговорення питань, що викликають труднощі при розгляді відповідних справ.

У підсумку зустрічі сторони визначили подальші кроки співпраці.