Національна школа суддів України

Фундаментальні навички написання судових рішень

21 жовтня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” провела онлайн вебінар “Фундаментальні навички написання судових рішень” – другий із серії вебінарів з обговорення  актуальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку з пандемією COVID-19.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор НШСУ Наталія Шукліна та керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон, зазначивши основну мету вебінару – заохочення суддів та їх помічників до критичного мислення при складанні судових рішень.

Викладачака вебінару – професорка Школи права Університету в Нью-Гемпширі (США) пані Софі Спарров, у своїй доповіді “Фундаментальні навички написання судових рішень” висвітлила питання формування змісту судового рішення, а також надала практичні поради, як уникнути труднощів у спілкуванні, досягнути відкритого діалогу з колегами і зберегти рівність думок у процесі обговорення під час винесення колегіальних рішень.

Під час заходу учасники обговорили питання взаємозв’язку між процесом написання та прийняттям рішень, вдосконалення складових структури рішень, зокрема виклад фактів та висновків щодо застосування законодавства.

Участь в онлайн вебінарі щодо навичок написання якісних та зрозумілих судових рішень взяли понад 270 українських суддів та помічників суддів.

Наступний вебінар, який стосуватиметься питань усвідомленості під час здійснення правосуддя, відбудеться 4 листопада 2020 року.