Національна школа суддів України

Секретар судового засідання – адаптація до професійної діяльності

1 червня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Адаптація секретаря судового засідання до професійної діяльності ”.

Мета семінару –  максимально пристосувати новоприйнятого працівника до умов праці в суді, яка базується на поступовому освоєнні нових професійних, соціальних та організаційних умов праці.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Малиновського районного суду м. Одеси Валентина Крижановського та  помічника судді Приморського районного суду м. Одеси Ольгу Лещенко.

Розпочала семінар Ольга Лещенко з визначення статусу працівників апарату суду та розгляду методики роботи секретаря судового засідання з матеріалами справ. Слухачі з викладачем обговорили етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду, розглянули особливості формування матеріалів справи, організацію роботи з документами, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”. 
У свою чергу, Валентин Крижановський розповів про особливості провадження в суді першої інстанції , підготовку судових справ до розгляду, межі судового розгляду, провадження в суді присяжних, детально зупинився на методах та засобах уникнення зловживань із боку учасників судового процесу, навчив спілкуванню з правоохоронними органами, свідками та сторонами процесу та  навичкам управління конфліктами.