Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання адміністративних судів підвищують рівень кваліфікації

4–8 квітня 2016 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Підготовку проходять 35 секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Під час підготовки секретарі судового засідання вивчать порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації,  ознайомляться з організацією роботи із зверненнями громадян, особливостями розгляду адміністративних податкових спорів та Європейською системою захисту прав людини,  розглянуть формування довіри до судової системи України (управлінський аспект) та антикорупційне законодавство. Окрім того, слухачі удосконалять свої знання з українського ділового мовлення, ознайомляться з психологією діяльності працівника апарату суду, обговорять шляхи вирішення і попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками і відвідувачами суду та повчаться формувати позитивний соціально-психологічний клімат в трудовому колективі.