Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання господарських судів підвищують кваліфікацію

23–27 листопада 2015 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих  та апеляційних господарських судів.

У перший день підготовки під час тренінгу на тему: “Антикорупційне законодавство” слухачі розглянуть  питання щодо корупційних проявів, фінансового контролю та шляхів запобігання конфлікту інтересів, ознайомляться з  європейським стандартам у сфері антикорупційного законодавства та їх запровадженням в Україні.

До програми підготовки також включено тренінг із вивчення ділової української мови.  Доцент  кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат  філологічних наук Василь Пивоваров, якого запрошено викладачем підготовки,  ознайомить секретарів судового засідання з питанням сучасних тенденцій ділового мовлення в юридичній сфері, вимогами до мовного оформлення документів та мовним етикетом.

Для проведення підготовки секретарів судового засідання запрошено керівників структурних підрозділів Харківського апеляційного господарського суду: начальника статистично-інформаційного відділу Ганну Мачарідіс та заступника керівника апарату суду Жанну Бойко.

У ході практичного заняття Ганна Мачарідіс допоможе вирішити  проблеми використання відеоконференцзв’язку під час проведення судових засідань, а  Жанна Бойко розповість про загальні правила ведення судового діловодства в  місцевих та апеляційних господарських судах.

Цікавим та корисним для слухачів буде заняття психолога Анастасії Горецької, яке також пройде в інтерактивній формі. Слухачі, працюючи в малих групах, будуть моделювати варіанти поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами, шукатимуть шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками та відвідувачами суду. Викладач ознайомить із засобами оптимізації міжособистісних стосунків.

Повний текст програми підготовки  секретарів судового засідання місцевих  та апеляційних господарських судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде,  буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.