Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів підвищують рівень кваліфікації

З 5 по 9 вересня 2016 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 69 секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник ознайомила слухачів з метою та регламентом роботи заходу.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань. Підготовка буде проходити із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій з демонстраціями презентацій Power Point, роботі в малих групах з використанням роздаткового матеріалу, проведенню тестування тощо.

Під час підготовки секретарі судового засідання розглянуть організацію роботи із зверненнями громадян, основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, застосування положень Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, Європейську систему захисту прав людини, порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, судова влада та засоби масової інформації та антикорупційне законодавство. Окрім того, слухачі ознайомляться з психологією діяльності працівника апарату суду та обговорять шляхи вирішення і попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками і відвідувачами суду, формуванню позитивного соціально-психологічного клімату в трудовому колективі.

Традиційно з метою зворотного зв’язку, будуть проведені анкетні опитування слухачів, які брали участь у підготовці.