Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання удосконалюють професійні навички

9–11 березня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець ознайомив слухачів із програмою підготовки та побажав ефективних результатів  під час проходження навчання.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів Оксану Бойко, Володимира Петрова, Людмилу Юхтенко, Михайла Сидоренка, Галину Діброву, Леоніда Лічмана та провідних науковців Аллу Семенову, Анастасію Кісельову.

Розпочала підготовку Оксана Бойко з розгляду особливостей застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Володимир Петров висвітлить актуальні питання забезпечення виконання та застосування ГПК України, розмежує підвідомчість та підсудність справ господарського суду. Людмила Юхтенко попрацює зі слухачами над удосконаленням навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність. Галина Діброва розгляне правила ведення протоколів судових засідань та  процесуальні вимоги до їх складання. Також слухачі матимуть змогу удосконалити свої знання з українського ділового мовлення та навчаться оптимізації свого робочого часу.