Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання вивчають інновації у судочинстві

26–30 жовтня  2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення  Валерій Левенець.

Для проведення підготовки викладачами запрошено заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області  В’ячеслава Глущенка, начальника відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Валентину Ліпську, суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову, суддю Одеського окружного адміністративного суду Людмилу Юхтенко, суддю Київського районного суду м. Одеси Геннадія Войтова, заступника керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Ірину Паламарчук, професора кафедри політології  Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Аллу Семенову, адвоката, доцента кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені  І. І. Мечнікова, кандидата юридичних наук Катерину Кармазіну, асистента кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія” Анастасію Кісельову, заступника начальника відділу судової статистики, узагальнення судової практики, інформаційного забезпечення та кодифікаційно-довідкової роботи  Апеляційного суду Одеської області  Вікторію Холод, доцента кафедри менеджменту Одеської державної академії будівництва  та архітектури, кандидата економічних наук Наталію Телічко.

Під час підготовки секретарі судового засідання ознайомляться з інформацією щодо інновацій у судочинстві, розглянуть проекти нових кодексів та зміни до законодавства. Також слухачі  обговорять використання технічних засобів у роботі суду та загальні правила ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах.

Частину занять буде присвячено питанням щодо психології діяльності працівника апарату суду, забезпеченню об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів, вивченню українського ділового мовлення та мистецтва правового письма, процесуального документування.  

Також слід зазначити, що для цієї ж категорії слухачів 26 жовтня 2015 року буде проведено семінар на тему: “Антикорупційне законодавство”.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Олександра Толкаченка та суддю Приморського районного суду м. Одеси  Дениса Донцова.

Семінар розпочне Денис Донцов із розгляду питання щодо антикорупційного законодавства. Окрім того, викладач розповість про міжнародне співробітництво у сфері запобігання і протидії корупції та проаналізує зі слухачами міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції. Олександр Толкаченко  зупиниться на судовій практиці злочинів у сфері службової діяльності та корупційних злочинах, обговорить з секретарями практику застосування норм законодавства про адміністративні правопорушення щодо боротьби з корупцією.

Повний текст програм підготовки та семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки та семінару кожному слухачу буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.