Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання вивчають правила правового письма та процесуального документування

26–30 вересня 2016 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Підготовку проходять  28 секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів з Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрила навчання заступник  директора  Чернівецького регіонального відділення НШСУ  Тетяна Аілінчій, яка  ознайомила слухачів із програмою підготовки та побажала ефективних результатів  під час проходження навчання.

Для проведення підготовки викладачами, запрошено досвідчених суддів Апеляційного суду Чернівецької області  Онуфрія Колотила, Ігоря  Лисака, Валентину  Чупікову та Ірину Литвинюк.

Розпочав  підготовку Онуфрій Колотило, який  звернув увагу секретарів на першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Ігор Лисак  поділиться навичками  відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподіл судових витрат між сторонами  та застосування Закону України  “Про судовий збір”.

З правилами правового письма та процесуального документування  слухачів ознайомить Ірина Литвинюк. Детально обговорять помилки, які допускаються слухачами під час виконання ними своїх професійних обов’язків.

Цікавим та корисним для секретарів судового засідання буде заняття консультанта Першотравневого районного суду м. Чернівців Тетяни Котелевської, щодо удосконалення  навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність.

Оксана Цепла,  начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області розповість про етапи роботи секретаря судового засідання в період робочого дня,  оптимізацію робочого часу,  дії секретарів судового засідання в екстремальних ситуаціях, їх взаємодія з іншими працівниками суду.

Повний текст програми підготовки  секретарів судового засідання  місцевих загальних та апеляційних судів опублікований на сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.