Національна школа суддів України

Семінар для спеціалістів судової статистики в он-лайн режимі

9 грудня 2015 року Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України в рамках підготовки спеціалістів судової статистики  місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції проведено семінар  в он-лайн режимі.

Цей семінар було організовано Харківським регіональним відділенням, відділом підготовки працівників апаратів судів та відділом інформаційних технологій Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Харківської області.

Учасників семінару в он-лайн режимі привітали проректор Національної школи суддів України,  суддя Верховного Суду України у відставці,  заслужений юрист України Володимир Мазурок та начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

Цей семінар провела начальник відділу судової статистики управління вивчення судової практики та судової статистики Вищого адміністративного суду України Олена Тимченко, яка розповіла про ключові аспекти ведення судової статистики та застосування її теоретичних положень у практичній діяльності суду.

Незважаючи на значну територіальну відстань між викладачем та слухачами, семінар проходив в інтерактивній формі. Спеціалісти судової статистики взяли  участь у рольовій грі, працювали  в малих групах,  висловлювали свої думки та отримували кваліфіковані відповіді та практичні поради від викладача.

Під час семінару Олена Тимченко разом зі слухачами розглянула загальні та спеціальні методи правової статистики, програмно-методологічні та організаційні питання статистичного дослідження та ознайомила з етапами статистичного спостереження, ґрунтування та зведення статистичних даних і функціями їх аналізу.

Інформація, отримана під час семінару, буде корисною для спеціалістів судової статистики в їхній практичній діяльності.